Livets spel

Tjenare
Har ni tänkt på vilket spel hela samhället är? Allt går ut på att få en viss status och att bli omtyckt - och att passa in.
Det börjar ju redan i skolan, där det gäller att skaffa sig en bra utbildning och bra betyg vilket ger dig bättre eller sämre meriter. Meriter som ska passa in i jobbpusslet, där just din pusselbit ska se bra och intressant, men ändå ordentlig ut.
Sedan, om du får jobbet, ska du hela tiden prestera bra så att du blir omtyckt och kanske får en finare post inom företaget. Slår du en etta på tärningen går det inte särskilt bra med andra ord...
Utanför jobb och utbildning spelar vi också vardagligen Livets Spel. Allt handlar om att bli accepterad av andra, att bli omtyckt och få en bra status. Man ska ha snygga bilar, fint hus, pengar, stor vänskapskrets, vara snygga osv osv. Det är precis som i poker eller i monopol, bäst kort vinner, eller flest gator hus och hotell vinner. Livets Spel påminner även väldigt mycket om schack, där det gäller att få bort motståndarna och skydda sin kung. Med andra ord tänka på sitt eget bästa och ta chansen innan någon annan tar den.
Vi tränar för att må bra, men även för att känna oss snygga antar jag? Det är många som gör det i alla fall, för att helt enkelt attrahera andra. Hur många tjejer går på fest utan att sminka sig? Ingen jag känner i alla fall, eftersom man "måste" se snygg ut. Om ens utseende lyckas locka till sig någon eventuell partner ska även insidan klicka med partnerns insida. Om så är fallet kanske man lyckas ihop, bildar familj, köper villa, volvo och vovve. Har man vunnit Livets Spel då?
Eller förlorar alla till slut eftersom vi alla kommer dö en vacker dag?
Fler funderingar kommer, var så säker.

Kommentarer
Postat av: u know who

Samhället är sjukt helt enkelt, sant det du skriver tejstarn!

2010-12-03 @ 15:35:25
Postat av: Kenneth

Intessant analys du har där ändå...

2010-12-07 @ 16:25:21
URL: http://http

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0